Mio-profiel

Mio heeft dankzij hun ervaring met PDA-engineering de eerste GPS-geïntegreerde PDA in 2003 ontwikkeld en uitgegeven.

Het succes van dit revolutionaire product op uiterst concurrerende markten, zoals Taiwan en Zuid-Korea, heeft de reputatie van Mio als een van de snelst groeiende GPS-navigatiebedrijven ter wereld gevestigd.

Het merk Mio DigiWalker GPS werd in 2004 in Europa gelanceerd, waarna het al snel in Australië, Japan en de Verenigde Staten werd geïntroduceerd. Ondersteund door gebruiksvriendelijke software en geïntegreerde hardwarefunctionaliteit, heeft Mio het marktaandeel in deze nieuwe segmenten snel gewonnen.

Na de fusie met Navman in 2007, heeft Mio zichzelf opnieuw uitgevonden in 2008 met een nieuwe bedrijfsidentiteit en de introductie van de eerste geïntegreerde producten, de Mio Moov-reeks en MioMoreTM, een innovatieve content- en servicepakket, inclusief lokale GPS-zoekservices – een primeur voor Europa.

Tegenwoordig is Mio een industrieleidend GPS-bedrijf met vestigingen in Taiwan, China, Japan, Zuid-Korea, Australië, de Verenigde Staten en Europa.

Mio Technology Corp. ontwikkelt en introduceert producten waarmee gebruikers kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele services.

Mio heeft wereldwijd momenteel meer dan 1.700+ werknemers in dienst en verkoopt en introduceert producten in meer dan 47 landen en territoria.

Mio's Europese filialen zijn gevestigd in België, het Verenigd Koninkrijk en Polen.

Mio's producten, inclusief autonavigatie, draagbare navigatie en PDA-navigatiesystemen, zijn ontwikkeld met de behoeften van onze klanten in gedachten.

Mio's merktagline, "s;Explore More"s;, is gericht op het veranderen van de manier waarop mensen de wereld ervaren en het gebruikers laten weten dat ze de wereld gemakkelijk en vrij kunnen verkennen.